Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchvat Domašína v zóně Kvasiny bude stát 65 milionů. Postaven by měl být za necelé dva roky

Dvoukilometrový obchvat Domašína v zóně Kvasiny - Solnice na Rychnovsku postaví společnost Eurovia CS za 64,6 milionu korun bez DPH. Firmu jako vítěze výběrového řízení schválila rada kraje. Nabídku daly čtyři subjekty. Stavba, jejíž příprava trvala 2,5 roku, by měla začít letos na podzim a trvat zhruba 15 měsíců. ČTK to dnes řekl krajský radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Domašín je částí obce Černíkovice a vede přes něj osobní i těžká nákladní automobilová doprava ve směru od Hradce Králové do zóny Solnice - Kvasiny, kde působí automobilka Škoda Auto a řada jejích dodavatelů. Komplikací v zimě navíc bývá značné stoupání v části současné komunikace.

Obchvat bude přeložkou komunikace II/321 a povede mezi Domašínem a Černíkovicemi mimo zastavěnou oblast. Na stávající silnici se bude napojovat před a za Domašínem, délka obchvatu bude 1984 metrů. Do Domašína se pak auta od silnice II/321 dostanou z okružní křižovatky. Součástí stavby budou i dvě retenční nádrže, které budou odvádět vodu ze silnice do Třebešovského potoka.

"Obchvat zlepší kvalitu života v centru Domašína, podstatně se omezí možnost střetů automobilů s chodci. Je to důležitá stavba v rámci rozvoje solnicko-kvasinské průmyslové zóny," řekl hejtman Jiří Štěpán. Dodal, že stavba obchvatu je součástí státních investic do výstavby infrastruktury v zóně. Financování stavby plně pokryje Státní fond dopravní infrastruktury.

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, zóny, Královéhradecký, Domašín, Kvasiny, Václav Řehoř, Solnice, ODS, Eurovia CS, okres Rychnov nad Kněžnou, Černíkovice, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Domašína v zóně Kvasiny bude stát 65 milionů. Postaven by měl být za necelé dva roky  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.