Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V dobré víře chtěla prodat dětské oblečení na internetu, přišla o sta tisíce korun

Nikdy do zaslaných odkazů nevyplňujte přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví, pořád dokola před tím varuje policie. Přesto se to pořád děje a je tady další případ okradené ženy, tentokrát z Rychnovska,

Jednatřicetiletá žena z Rychnovska přišla na policejní služebnu oznámit podezření z podvodu. Sdělila, že nabízela na jedné internetové platformě dětské oblečení v hodnotě dva tisíce korun. Ozvala se jí zájemkyně, se kterou se domluvila na zaslání nabízeného zboží přes přepravní společnost a zaslala ji k vyplnění odkaz.

Žena se přes něho přihlásila do svého internetového bankovnictví a záhy zjistila, že ji z účtu odešlo téměř 330 tisíc korun. "Policisté řeší případ jako tři trestné činy najednou, a to podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací, neoprávněné opatření, padělání a pozměněnní platebního prostředku, za což pachateli hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi," uvedla na policejním webu mluvčí Iva Kormošová.

Polciie mají jedinou radu. Apelují na všechny, aby byli ostražití a  do svého účtu vždy vstupovali osvědčeným způsobem, nebo přes originální web banky, či nejlépe přes aplikaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky odkaz, podvod, Rychnovsko, oblečení, internetové bankovnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dobré víře chtěla prodat dětské oblečení na internetu, přišla o sta tisíce korun  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.