Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na pořádek v Náchodě budou dohlížet mobilní kamery

Město Náchod se rozhodlo řešit problém s hromaděním nevyžádaného odpadu kolem kontejnerů mobilními kamerami. Ty budou nepravidelně umísťovány ve vybraných šesti lokalitách města, kde se dlouhodobě nedaří udržovat pořádek.

Bezohlednému hromadění odpadu kolem kontejnerů chce učinit přítrž město Náchod. Na místa, kde se neustále hromadí odpad, který na kontejnerová stání nepatří, umístí mobilní kamery. Tyto mobilní kamery budou proto monitorovat kontejnerová stání a vyhodnocování uložených záznamů bude provádět Městská policie Náchod. Po zjištění pachatele bude následně řešeno toto jednání jako přestupek, případně bude případ předán správnímu orgánu,“ uvedli zástupci města s připomenutím, že veškerý odpad na rámec běžného komunálního odpadu, lze odvézt do sběrného dvora Technických služeb Náchod. „Občané s trvalým pobytem v Náchodě mohou po uhrazení poplatku za svoz komunálního odpadu využít této služby bezplatně,“ připomnělo město.

Většina místních opatření vítá. „Lidi by měli mít respekt k přírodě a spolubydlícím, aby se nežilo mezi bordelem. Já každý týden obdivuji technické služby, co to musí každý týden uklízet, aby se u konťáku dalo hnout,“ napsala na sociální síti Facebook například Petra Křenovská.

Ohodnoť článek

Foto Šimon Machek

Štítky Náchod, videokamera, odpad, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pořádek v Náchodě budou dohlížet mobilní kamery  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.