Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové pavilony nemocnice v Náchodě mají v provozu první oddělení. Za pár dní se začne operovat

Dva nové pavilony nemocnice v Náchodě už mají v provozu první oddělení. Jde o lůžkovou část ortopedie. Vedení nemocnice předpokládá, že ještě během tohoto týdne stihnou lékaři první operaci. Do třetího patra nové budovy se vybavení přestěhovalo před pár dny.

„V náchodské nemocnici se skutečně odehrávají zcela zásadní věci... První nastěhování pacientů na lůžkové oddělení a zítra i první operace. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na stavbě a vybavení velké části nové nemocnice v Náchodě podíleli,“ řekl Zdeněk Fink /HDK/, radní pro zdravotnictví Královéhradec­kého kraje. 

Do nového pavilonu J bylo potřeba přestěhovat veškeré vybavení původní ortopedie. Šlo o veškeré vybavení, lůžkovou část a také jeden superaseptický operační sál. Zdravotníci si nové oddělení převzali už včera.  

V posledních měsících sloužila část lůžkové ortopedie jako covidové oddělení. Stěhování tak bylo možné uskutečnit jen díky zlepšující se pandemické situaci. I přes to všechno bude návrat k ortopedickým operacím postupný.  

„Doufám, že v horizontu několika týdnů se budeme moci vrátit k naší běžné činnosti, kterou jsme od října nemohli vykonávat,“ řekl primář ortopedického oddělení Roman Umlauf

Pokud bude situace kolem nemoci COVID-19 i nadále ustupovat, počítá nemocnice s postupným přesunem dalších oddělení. „Po ortopedii bude následovat společně se zprovozněním sterilizace a dalších operačních sálů chirurgické oddělení, ORL a v dalším sledu pak gynekologicko-porodnické a dětské oddělení," uvedl ředitel nemocnice Jan Mach

Před samotným stěhováním nemocnice potřebuje kompletně uzavřít největší covidovou stanici, která v současné době čítá tři desítky lůžek na oddělení chirurgie. To může trvat jeden až dva týdny. 

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, Náchod, pavilon, ortopedie, FOTO, zdravotnictví, vybavení, provoz, Zdeněk Fink, Jan Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové pavilony nemocnice v Náchodě mají v provozu první oddělení. Za pár dní se začne operovat  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.