Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Police Symphony Orchestra chtějí své fanoušky oslovit prostřednictvím „hrajících“ plakátů

Po úspěšném projektu „Na slyšenou!“, kdy symfonický orchestr Police Symphony Orchestra z Police nad Metují živě hrál z místních rozhlasů po celé republice, hudebníci spustili další akci. V rámci nového projektu „Na viděnou!“ chtějí své fanoušky oslovit z plakátovacích ploch.

Police Symphony Orchestra chce oživit plakátovací plochy obcí a měst v České republice. Vytvořili totiž speciální plakáty, které díky své interaktivní složce mohou přenést vlastníka chytrého telefonu do koncertních sálů. Série plakátů obsahuje unikátní výtvarně zpracované QR kódy. „Pod každým z nich se skrývá jiná skladba z koncertů Police Symphony Orchestra. Většina mobilních zařízení je umí intuitivně načíst, stačí mít k dispozici mobilní data,” vysvětluje zakladatelka orchestru Petra Soukupová. „Pokud kód načtete, uvidíte z velké části koncertní provedení skladeb, které má orchestr takzvaně v šuplíku, s milými hosty jako jsou například Vendula Příhodová, Jan Cina, Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla a mnoho dalších,“ dodává.

Do akce se už připojilo 186 obcí a měst napříč celou republikou. Mezi těmi východočeskými jsou například Borohrádek, Červený Kostelec, Česká Skalice, Dolany, Jaroměř, Lázně Bělohrad, Náchod nebo Teplice nad Metují.

Série plakátů obsahuje v deseti QR kódech devět hudebních dárků a jeden vzkaz. V těchto dnech jsou zásilky distribuovány a první výlepy budou po Velikonocích. Případní zájemci, kteří by se chtěli do projektu „Na viděnou!” zapojit, mohou v dubnu využít e-mail navidenou@policesymphony.cz a obdrží aktuální informace.

Ohodnoť článek

Foto PSO

Štítky PSO, Police nad Metují, orchestr, kultura, plakát, projekt, Petra Soukupová, Česko, Vendula Příhodová, Jan Cina, Velikonoce, Balet Národního divadla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Police Symphony Orchestra chtějí své fanoušky oslovit prostřednictvím „hrajících“ plakátů  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.