Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Náchodska zaplatila za telefonní seance skoro milion korun

Zhruba měsíc a půl žena z Náchodska sledovala přes satelit cizojazyčné programy, které nabízely lidem seance. Za „magické schůzky“ a k tomu potřebné předměty žena zaplatila necelý milion korun. Podvodníkům teď hrozí až pětileté vězení.

Na policisty v Náchodě se obrátila s prosbou o pomoc pětapadesátiletá žena s tím, že se nejspíš stala obětí podvodu. „Žena vypověděla, že doma sleduje přes satelit cizojazyčné programy a přibližně před měsícem se rozhodla zavolat na bezplatnou linku, kde nabízeli lidem seance,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

„Na základě zjištěných skutečností vyplynulo, že v období od 14.1. do 24.2. byla v kontaktu s neznámými pachateli, kteří pod záminkou provádění seancí po telefonu a nákupu k tomu potřebných předmětů jako svíčky nebo obrázky vylákali postupně z ženy více jak 950 tisíc korun,“ uvádí mluvčí.

Případem se teď zabývá oddělení obecné kriminality v Náchodě, které zahájilo trestní stíhání na neznámé pachatele. Podvodníkům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 5 let.

„I když je v dnešní době plné nejistot snaha hledat různé odpovědi, musíme si uvědomit, že ne každý to s námi myslí dobře. Tato doba plně nahrává lidem, kteří se snaží využít důvěřivosti a beznaděje ostatních. Je proto potřeba dávat pozor na lidi, kteří se vás snaží přimět k zaplacení menších či větších peněžních částek, může se jednat právě o podobné podvodníky,“ upozorňuje mluvčí. Policie také apeluje, aby se lidé nepouštěli do plateb na neznámé zahraniční účty nebo přes prostředníka. Lidé by také v žádném případě neměli předávat bezpečnostní kódy. „Při komunikaci buďte obezřetní a pokud si nejste opravdu jisti, že je vše v pořádku, obraťte se na linku 158 a vše oznamte policii,“ říká Konečná.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky seance, televize, podvod, peníze, Náchod, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Náchodska zaplatila za telefonní seance skoro milion korun  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.