Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žena se ztratila ve skalách, hasiči ji našli těsně před setměním

Čtyři týmy hasičů v neděli odpoledne pátraly po ženě, která zabloudila v Broumovských stěnách. Do setmění chybělo málo, přesto měla celá akce šťastný konec.

Profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a jejich dobrovolní kolegové z Police nad Metují a Suchého dolu hledali ženu, která ztratila orientaci ve skalách. Přestože nebyla daleko od cesty, netušila, kterým směrem se vydat, proto zavolala na linku 211.  

„Operátor dával hasičům informace, kde žena na telefonu je a co slyší. Hasiči se mezi tím rozdělili na několik skupin, procházeli oblast kolem žluté turistické trasy a volali. Nakonec slyšela ztracená žena houkání lezeckého speciálu náchodských hasičů a došla na žlutou trasu. Zde už ji hasiči objevili a odvezli ji k zaparkovanému vozidlu do Hlavňova,“ popisuje krajská mluvčí hasičů, Martina Götzová s tím, že do setmění chybělo málo, proto bylo velké štěstí, že se celá pátrací akce odehrála za světla a ztracenou ženu se podařilo rychle najít.

Ohodnoť článek

Foto HZS KHK

Štítky Broumovské stěny, Broumov, skály, hasiči, Náchodsko, Náchod, Police nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se ztratila ve skalách, hasiči ji našli těsně před setměním  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.