Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Náchodsku se stala vážná dopravní nehoda. Auto skončilo na kolejích a narazil do něj vlak

, aktualizováno 16. ledna 2019, 16:35

Vážná dopravní nehoda se dnes odpoledne stala v Semonicích u Jaroměře na Náchodsku. Osobní auto dostalo zřejmě smyk na silnici, která vede podél železniční trati, vyjelo mimo komunikaci a zastavilo na kolejích. Po chvíli do vozidla narazil vlak. Zraněné řidičce se podařilo před nárazem vlaku dostat z vozidla ven, řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Nehoda se stala kolem 13:30, na místě zasahoval vrtulník. Asi 30 minut po přistání vrtulníku byl v místě nehody na hlavním silničním tahu I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří zastaven provoz. Podle Správy železniční dopravní cesty mělo jít o rychlík, provoz na trati má být obnoven v 16:30.

"Řidička jela ve směru od Hradce Králové, s vozidlem zřejmě dostala smyk, vůz vyjel vpravo mimo vozovku, dostal se přes příkop až na vyvýšený násep a skončil na železniční trati. Do již prázdného auta narazil vlak. Podle svědků byla žena v době nárazu mimo vozidlo. Když viděli, že se vlak blíží, odtáhli ji ještě dál," řekla Prachařová. Nemá informace o tom, že někdo z cestujících ve vlaku byl zraněn. Ve vlaku cestovalo více než 90 lidí.

"Mladou ženu jsme s vážnými poraněními transportovali letecky do traumacentra ve fakultní nemocnici v Hradci Králové," řekl mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák. Policie okolnosti nehody vyšetřuje.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, železnice, zranění, Náchodsko, okres Náchod, Jaroměř, Semonice, Hradec Králové, Správa železniční dopravní cesty, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku se stala vážná dopravní nehoda. Auto skončilo na kolejích a narazil do něj vlak  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.