Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Kvůli opravě kruháče si kamiony na Náchodsku zajedou přes sto kilometrů

Oprava kruhového objezdu ve Vrchovinách u Nového Města nad Metují na silnici I/14 zkomplikuje řidičům od pondělí 8. července do konce srpna cestu mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují. Řidiči nákladních aut budou muset jet objížďkou, která jim původní sedmikilometrovou cestu prodlouží o 102 kilometrů. Řidičům osobních aut a linkových autobusů se cesta prodlouží o čtyři kilometry.

Stavbaři nákladem téměř 12 milionů korun křižovatku, do níž se sbíhá pět silnic, opraví a pozmění. Nově bude mít jeden pruh místo dvou, dostane dlážděný prstenec a stavbaři upraví polohu středového ostrova. "Stávající dělicí ostrůvky budou kompletně rekonstruovány a jejich geometrie bude upravena," uvedlo ŘSD.

Objížďka pro vozidla do 3,5 tuna a linkové autobusy bude z Nového Města nad Metují přes Krčín a Provodov – Šonov na silnici I/33. Kamiony budou mít objízdnou trasu v obou směrech přes Vamberk, Hradec Králové a Jaroměř.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Canva

Štítky okres Náchod, kruhový objezd, silnice, oprava, Nové Město nad Metují, Ředitelství silnic a dálnic, Provodov, Šonov, Vamberk, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě kruháče si kamiony na Náchodsku zajedou přes sto kilometrů  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.