Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Oheň zničil stavebniny v Náchodě, škoda jde do milionů

Na tísňovou linku hasičů zavolali v noci lidé, že z areálu stavebnin šlehají plameny. Do ulice 1. Máje hned vyjeli profesionálové s technikou. Na místě zjistili, že plameny zasáhly v plném rozsahu jednu ze skladovacích hal, další okolní objekty byly v přímém ohrožení.

Rychlým zásahem hasiči zamezili šíření požáru na okolní objekty. Kolem půl čtvrté ráno se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu a byla ohlášena lokalizace. O půl šesté hlásil velitel zásahu likvidaci požáru, do dopoledních hodin zůstává na dohlídku nad požářištěm místní dobrovolná jednotka hasičů.

V požárem zasažené hale se nacházely uskladněné různé druhy stavebních materiálů, převládaly sádrokartony a polystyreny. Celý zásah probíhal za použití dýchací techniky. K rychlé lokalizaci a ochraně okolních objektů přispělo dostatečné množství sil a prostředků, včetně zásob hasební vody na požářišti. Tu odebírali hasiči jak z hydrantové sítě, tak ji dováželi v cisternách kyvadlově. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Proč začalo hořet, to je nyní předmětem vyšetřování, na kterém spolupracují vyšetřovatelé hasičů a policistů. Výše škody byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun, uchráněné hodnoty představují odhadem deset milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Náchod, oheň, požár, stavebniny, HZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oheň zničil stavebniny v Náchodě, škoda jde do milionů  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.