Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Záchranářský Golem a vrtulník míří na náměstí do Náchoda

Do Náchoda dorazí v pondělí v rámci Emergency Day záchranářský kamion Golem. Nebudou chybět ani ukázky resuscitace nebo manipulace s člověkem v bezvědomí.

U příležitosti mezinárodního Emergency Day nachystala náchodská nemocnice na pondělí 3. června od 10 do 15 h na Masarykově náměstí v Náchodě specialní akci. Na Emergency Day náchodské nemocnice bude díky spolupráci se ZZS hl. m. Prahy a ZZS Královéhradeckého kraje vedle sanitních vozů a záchranářského vrtulníku veřejnosti představen také pražský záchranářský kamion Golem.

"Golem je speciální zdravotnický modul, který je schopen zasahovat u zranění většího počtu lidí a po svém „rozbalení“ je schopen pojmout až 12 těžce zraněných na lůžkách s kyslíkovými přípojkami, a řadu dalších lehce zraněných lidí. Jde o český vynález, který nemá ve světě obdoby a veřejnost má šanci ho vidět jen zcela výjimečně," uvedla v tiskové zprávě Lucie Chytilová mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Pro všechny příchozí budou na náměstí připraveny workshopy s nácvikem resuscitace, zastavení krvácení, manipulace s člověkem v bezvědomí apod. Velkým lákadlem je pak prohlídka zdravotnické techniky, zejména vrtulníku a zmíněného záchranářského kamionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Fanta

Štítky GOLEM, Náchodsko, záchrana, lékař, doktor, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranářský Golem a vrtulník míří na náměstí do Náchoda  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.