Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Se čtyřmi promile kličkoval řidič kolem Rozkoše na Náchodsku

Přes čtyři promile nadýchal podnapilý řidič, který se nekoordinovaně pohyboval u vodní nádrže Rozkoš na Náchodsku. Taková hodnota odpovídá třeba osmi naráz vypitým pivům.

Policisté z obvodního oddělení Česká Skalice přijali oznámení o zřejmě podnapilém řidiči, který se ve vozidle pohybuje v okolí rybníku Rozkoš. Hlídka po příjezdu na místo našla nahlášené vozidlo, to však bylo prázdné. Velmi rychle, dle výpovědi svědků, a za pomocí dalšího šetření ztotožnila řidiče. "Ten se podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnotu 4,22 promile alkoholu. Následně byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Lucie Konečná.

Muž je tak důvodně podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až roční pobyt za mřížemi. Řidič riskoval život svůj i ostatních. Už když má člověk tři promile a více, tak se jedná o otravu alkoholem a hrozí zástava srdce a zadušení.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky okres Náchod, Česká Skalice, promile, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se čtyřmi promile kličkoval řidič kolem Rozkoše na Náchodsku  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.