Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Majitelé kol na Náchodsku můžou klidněji spát, policie vyjasnila sérii krádeží

Po celé republice teď policisté řeší stovky případů krádeží kol. Podle policistů si za to někteří cyklisté můžou sami, před restauracemi a obchody nechávají nezamčená kola. Kriminalistům na Náchodsku se teď podařilo vyřešit sérii krádeží.

Vše začalo na začátku minulého léta, když kriminalisté začali postupně skládat mozaiku ukradených kol na Náchodsku. Dvojice mužů měla napříč celým územím vyhledávat příležitosti a jízdní kola si postupně přivlastňovat.

"Lup měli hledat v kolárnách panelových domů, na oplocených pozemcích nebo volně přístupných stojanech, aby následně kola prodali. I když se měli specializovat na krádeže kol, jeden z nich měl odcizit i další věci, jako například elektrickou koloběžku či zahradní nářadí," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná v tiskové zprávě. Během 11 případů měli odcizit deset jízdních kol v celkové hodnotě přesahující 70 tisíc korun.  

Kriminalisté již dvojici (31 a 32let) obvinili z trestného činu krádeže, podvod a porušování domovní svobody, za což v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky kola, krádež, policie, série, ČR, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelé kol na Náchodsku můžou klidněji spát, policie vyjasnila sérii krádeží  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.