Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Náchod zdražil vícehodinové parkování v centru města, nechce tam parkovací anarchii

Město Náchod od pondělí zdražilo parkovné za vícehodinové parkování v centru města. Radnice tím chce zvýšit obměnu parkujících vozidel tak, aby si v centru města mohlo zaparkovat a vyřídit různé záležitosti na úřadech a jinde více lidí.

Současně řidiči mohou nově na všech devíti parkovacích automatech zaplatit parkovné bezkontaktní platební kartou. V centru města radnice zavedla možnost parkování na půl hodiny za cenu deset korun. První dvě hodiny parkování jsou za 20 korun a každá další hodina je za 70 korun. Dosud byla první hodina parkování za deset korun, druhá hodina za 20 korun a třetí a další hodina za 50 korun. "Zvýšené ceny parkovného od třetí hodiny platí i na dalších zpoplatněných místech například v Komenského a Palachově ulici nebo na ploše U Bílé růže," uvedla mluvčí města Nina Adlof.

Ceny parkovacích karet radnice ponechala na dosavadní výši nebo je zaokrouhlila směrem dolů. Například celoroční parkování na Masarykově náměstí nově stojí 7000 korun místo 7260 korun.

Ročně město má z parkování příjem asi 3,3 milionu korun, z čehož 3,15 milionu korun tvoří výnos parkomatů a 150.000 korun je z prodeje parkovacích karet. Celkové příjmy rozpočtu město letos plánuje přes 430 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Náchod

Štítky ČR, automobilová, správa, parkování, peníze, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod zdražil vícehodinové parkování v centru města, nechce tam parkovací anarchii  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.