Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár garáží v Náchodě se šestimilionovou škodou vznikl od závady na autě

Rozsáhlý požár garáží v areálu Prádelen a čistíren Náchod z neděle 16. dubna vznikl od technické závady na jednom ze zaparkovaných nákladních aut. Oheň způsobil škodu šest milionů korun, při požáru se nikdo nezranil. Požár patří výší škody k největším letošním požárům v Královéhradeckém kraji.

Požár zničil především střechu řadových garáží a nákladní auto. Zbylá čtyři nákladní auta se pracovníkům firmy a hasičům podařilo zachránit. Objekt měl rozlohu asi 240 metrů čtverečních. Provoz prádelen požár neomezil. "Náhradní auto máme, rozvoj není ohrožen. Garáže byly navíc na opačném konci areálu, než je provoz prádelen," řekl předseda představenstva společnosti Petr Stěhule.

Na zjištění příčin požáru se spolu s hasiči podíleli experti z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdaneč na Pardubicku. "Po vyhodnocení všech stop a materiálů bylo předběžně stanoveno, že požár vznikl vlivem technické závady na jednom ze zaparkovaných nákladních automobilů. Ten také v prostoru garáží kompletně shořel," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Velký žár od hořících garáží částečně poničil budovu sousedního výrobního družstva Sněžka. Družstvo škodu vyčíslilo na 40 tisíc korun.

Z letošních požárů v Královéhradeckém kraji způsobil největší škodu deset milionů korun lednový požár stáje s jalovicemi ve Zlaté Olešnici na Trutnovsku. Při požáru uhynulo 150 ze 160 zvířat. Příčinou byla technická závada na elektroinstalaci traktoru, který stál zaparkovaný v přípravně krmiva pro dobytek.

Na konci března v obci Brada-Rybníček na Jičínsku hořel penzion, hasiči škodu vyčíslili na šest milionů korun. Požár vznikl v přístřešku a nádobami na odpad, podle hasičů kvůli nedbalosti neznámého člověka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, služby, prádelny, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár garáží v Náchodě se šestimilionovou škodou vznikl od závady na autě  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.