Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Radnice v Polici nad Metují po zásahu bleskem odstraňuje škody. Provoz je omezen

Radnice v Polici nad Metují na Náchodsku se po pondělním zásahu bleskem nadále potýká s výpadkem elektronických služeb, provoz úřadu zůstává omezený. Odborné firmy pracují na odstranění škod, které by podle předběžných odhadů mohly dosáhnout stovek tisíc korun. Provoz úřadu mohl být plně obnoven během dneška.

"Úřad pro veřejnost uzavřen není, jen upozorňujeme občany, že služby jsou stále omezeny, protože se nedostaneme do všech systémů, jako je například Czech Point. Poskytujeme ústní konzultace. Co se týče systémové agendy, tak ta stále funkční není," řekl starosta čtyřtisícového města Jiří Beran.

Blesk udeřil v pondělí před polednem do radniční věže, poté vypadl jistič v hlavní rozvodně. Bouřky se v pondělí prohnaly celou republikou, na mnoha místech lámaly větve a stromy, poničily střechy a způsobily poruchy na vedení vysokého napětí.

"Pevně věřím, že během dneška se nám vše podaří zprovoznit. Předpokládám, že od čtvrtka opět pojedeme na sto procent," řekl Beran.

Dnes dopoledne na úřadě stále nefungovaly telefony, e-mailová pošta ani služby závislé na přístupu k internetu. Nešlo také například nahlížet do katastru a stavební oddělení nemohlo vydávat dokumenty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, počasí, energie, internet, Náchodsko, Police nad Metují, okres Náchod, Jiří Beran, Czech POINT, Blesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Polici nad Metují po zásahu bleskem odstraňuje škody. Provoz je omezen  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.