Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náchod má nové dopravní hřiště za 30 milionů korun, je největší v kraji

Město Náchod v Bělovsi otevřelo dětské dopravní hřiště. Jde o největší dokončenou investici města v letošním roce, celkem rekonstrukce vyšla na 30 milionů korun. Svou rozlohou je hřiště největší v Královéhradeckém kraji a nová pumptracková dráha jednou z největších v Česku.

Rekonstrukce stávajícího dopravního hřiště začala v září loňského roku a zahrnovala novostavbu provozní budovy, která nahradila původní zázemí postavené z mobilních buněk. V přízemí novostavby jsou učebny, sociální zázemí, kanceláře, sklad, dílna a občerstvení. V prvním patře se nachází školící místnosti a další sklady.

Kromě novostavby hřiště získalo nové oplocení a venkovní mobiliář. Stávající asfaltové cesty stavbaři doplnili a opravili. „Nechybí ani nové herní prvky pro děti s předpisovými dopadovými plochami, nové pískoviště, ohniště a stojany na kola,“ dodává mluvčí města Nina Adlof.

V areálu hřiště vznikla také pumptracková dráha, uměle vytvořený okruh tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat nebo zvyšovat rychlost pumpováním. Pumptrackovou dráhu lze vyzkoušet na kole, odrážedle, na koloběžce nebo na bruslích. Dráha je navržená tak, aby byla zábavná, ale i bezpečná zároveň. Se svojí rozlohou 2000 metrů čtverečných a délkou 338 metrů patří k největším v Česku.

Nové hřiště bude nyní sloužit k dopravní výuce pro širokou spádovou oblast Náchodska. Kromě rodin s dětmi ho mohou využít i základní školy. Pro veřejnost je otevřené od pondělí do pátku od 14 do 19 hodin a o víkendech od 9 do 19 hodin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky Náchod, dopravní hřiště, bikeři, kolo, koloběžka, doprava, škola, děti, Česko, Královéhradecký kraj, Běloves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod má nové dopravní hřiště za 30 milionů korun, je největší v kraji  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.