Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Jičíně klesly tržby z užívání autobusového nádraží. Může za to i situace kolem koronaviru

Rada města Jičína schválila dodatek číslo čtyři ke smlouvě o pronájmu tamního autobusového nádraží mezi městem a Technickými službami města Jičína. Dodatkem bylo schváleno snížení nájemného o 200 tisíc korun na celkových 800 tisíc korun ročně.

Autobusové nádraží v Jičíně provozují technické služby na základě nájemní smlouvy z roku 2011. V daném roce byl nájem stanoven na 1 500 000 Kč s tím, že prostředky získávaly z poplatků od autobusových dopravců, kteří nádraží využívají.

Tržby ale dlouhodobě klesají. Příspěvková organizace Technické služby města Jičína od dopravců utržila v loňském roce 1 121 000 korun. V letošním roce trend zrychlil. Koronavirová epidemie pozastavila autobusové spoje.

Kvůli tomu výběr tržeb za letošní rok nedosáhne ani k jednomu milionu korun. Vedení Technických služeb města Jičína se proto obrátilo na Radu města s žádostí o snížení nájemného.

Podle dodatku se bude snížení vztahovat už na letošní rok. Poslední čtvrtletní splátka bude nájmu snížena o 200 tisíc Kč. Bude tedy činit padesát tisíc korun. Pokud bude propad příjmů z autobusového stanoviště pokračovat, další snižování nájmů se nedá vyloučit.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky autobusové nádraží, Jičín, tržby, pokles, dodatek č.4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně klesly tržby z užívání autobusového nádraží. Může za to i situace kolem koronaviru  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.