Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie řeší útok na kadeřnici v Hořicích stále jako pokus vraždy

Policie i nadále vyšetřuje útok z února 2013 na kadeřnici v Hořicích na Jičínsku jako pokus o vraždu. Po zprošťujícím rozsudku nad Lukášem Nečesaným je pachatel neznámý. Vyšetřování navázalo na stav před podáním návrhu obžaloby k rukám státního zástupce, řekla včera mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková. Policie pracuje s několika verzemi, jak mohlo ke zločinu dojít.

"Jakoukoli z prověřovaných verzí není možné stále vyvrátit, nebo potvrdit. Stejně tak nelze komentovat jakoukoli informaci, která vyzdvihuje, nebo naopak potlačuje kteroukoliv z prověřovaných verzí. Součástí práce bude získání vysvětlení od osob, které měli nebo by mohli mít s prověřovanou událostí jakoukoliv souvislost," uvedla Magdaléna Vlčková.

Vrchní soud v Praze loni na jaře pravomocně zprostil Nečesaného viny z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Předtím soudy mladíka dvakrát poslaly do vězení. Nečesaný vinu od začátku odmítal. "Pro nás to znamenalo pokračování ve vyšetřování s cílem zjistit jiného pachatele," řekla dnes Vlčková.

V kauze plné zvratů, kterou soudy řešily šest let, lze s jistotou říci jen to, že neznámý útočník napadl kadeřnici v provozovně v Hořicích 21. února 2013 těsně před koncem pracovní doby. Kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a víc než 10.000 korun z tržby a peněženky. Vážně zraněnou ženu našel její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice

Žena nejprve Nečesaného jako agresora nepoznala ale následně ho za útočníka označila. Podle soudních znalců trpěla po útoku výpadky paměti.

Krajský soud v Hradci Králové postupně vynesl pět rozsudků. Nečesaného nejprve opakovaně poslal do vězení, po zásahu Nejvyššího soudu a změně trestního senátu jej dvakrát zprostil viny. Vrchní soud rozhodnutí vždy zrušil a žádal nové projednání a i druhou změnu soudního senátu. Nečesaný ale podal stížnost, které Ústavní soud vyhověl a změnu senátu zrušil. Poté už vrchní soud zprošťující rozsudek potvrdil. Nejvyšší státní zástupce poté nevyhověl s dovoláním Krajskému státnímu zastupitelství v Hradci Králové, které se s rozsudkem nesouhlasilo a navrhovalo obrátit se ještě na Nejvyšší soud.

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Hořice, Nečesaný, policie, pokus o vraždu, Lukáš Nečesaný, okres Jičín, Vrchní soud v Praze, Krajský soud v Hradci Králové, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší útok na kadeřnici v Hořicích stále jako pokus vraždy  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.