Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jičíně srazilo auto nezletilou dívku, tu musel do nemocnice transportovat vrtulník

V centru Jičína vážná dopravní nehoda, kdy zřejmě zapadající slunce oslnilo projíždějícího řidiče, který na přechodu srazil nezletilou dívku. Tu musel ve vážném stavu a v bezvědomí transportovat do nemocnice vrtulník. Přesná příčina nehody je v šetření policie.

Nehoda se stala uprostřed tohoto týdne krátce před osmnáctou hodinou, a to v ulici 17. listopadu. "Třicetiletý řidič osobního motorového vozidla Peugeot v tu dobu jel ve směru od křižovatky s ulicí Smiřických ke křižovatce s ulicí Ruská. Ve stejném okamžiku ve směru od ulice Butovská k ulici Školní přecházela přes vyznačený přechod pro chodce nezletilá chodkyně. Řidič s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost své jízdy aktuálním podmínkám, kdy měl být oslněn zapadajícím sluncem. Vozidlo následně porazilo nezletilou dívku, která po střetu zůstala v bezvědomí ležet na silnici," řekl mluvčí policie Aleš Brendl.

Letecká záchranná služba z místa nehody transportovala těžce zraněnou dívku do nemocnice. Alkohol u řidiče vyloučila policisty provedená dechová zkouška. Celková škoda na majetku je předběžně vyčíslena na částku 60 tisíc korun. Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jičín, nemocnice, Peugeot

V Jičíně srazilo auto nezletilou dívku, tu musel do nemocnice transportovat vrtulník  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.