Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladík, který v Jičíně shodil dívku do rokle, dostal 7 let vězení

Sedm let vězení dnes uložil Krajský soud v Hradci Králové dvacetiletému mladíkovi, který podle obžaloby shodil z ochozu vyhlídky Milohlídka v lesoparku Čeřovka v Jičíně přibližně stejně starou dívku. Krajský soud ho potrestal za pokus o vraždu. Hrozilo mu až osmnáct let vězení.

"Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal, státní zástupkyně si nechala lhůtu na odvolání," řekl mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek.

Dívce, která utrpěla komplikovaná zranění, má nahradit nemajetkovou újmu ve výši 130 414 korun a pojišťovnám zaplatit škodu v celkové výši přes 180 tisíc korun.

Incident se odehrál 19. září 2017 v podvečer, tehdy bylo obžalovanému osmnáct let. Dívka, která se s obžalovaným krátce před tím rozešla, spadla z výšky osmi metrů do rokle. Podle obžaloby mladík jednal v přímém úmyslu dívku usmrtit. Pak za ní skočil, chtěl spáchat sebevraždu. Podle spisu rozchod psychicky neunesl. Oba utrpěli zranění. Pomoc zraněným přivolala kolemjdoucí, která zaslechla křik a ránu. Mladík a dívka dopadli každý na jiné místo.

Policie krátce po činu uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu mileneckého páru, který se na ochozu rozhledny objímal při hraní scény ze slavného filmu Titanik. Při otáčení údajně oba uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle. Na základě nových důkazů pak kriminalisté případ překvalifikovali na pokus o vraždu.

Autoři

Štítky ČR, soud, vražda, Jičínsko, věznice, Jičín, Krajský soud v Hradci Králové, Čeřovka, Jan Kulhánek, Titanic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík, který v Jičíně shodil dívku do rokle, dostal 7 let vězení  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.