Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Auto nechte doma, půjčte si sdílené kolo, vyzývá radnice v Jičíně

Jičín se ode dneška stává městem, který nabízí sdílená kola. Ta by měla všem ulehčit cestování po městě a navíc ulevit automobilové dopravě. Kola jsou ode dneška k zapůjčení na dvaceti stanovištích. První čtvrt hodina bude zdarma.

Právě dnes začíná v Jičíně fungovat systém sdílených kol. Použít je může kdokoliv. Do chytrého telefonu je třeba nainstalovat aplikaci Nextbike by TIER, kterou lze stáhnout z Google Play nebo App Store. Kola budou k zapůjčení na 20 stanovištích ve všech lokalitách města Jičín včetně Robous, Popovic a Sedliček. Pilotní projekt Sdílená kola v Jičíně potrvá do konce roku 2024.

Mám velkou radost, že do Jičína přicházejí sdílená kola a věřím, že je občané budou rádi využívat. Sdílená kola byla v našem volebním programu, a tak jsem rád, že si budeme moci další bod odškrtnout jako splněný. V mnoha městech se po úvodní skepsi sdílená kola ukázala jako výborná věc jako třeba v našem partnerském městě Písek,“ uvedl místostarosta Petr Hamáček.

Na základě dohody město Jičín zahájilo pilotní projekt od března do prosince 2024, přičemž po skončení bude následovat vyhodnocení. Jednotlivá kola mají v sobě zabudované moduly GPS, takže budou k dispozici detailní anonymizovaná data o jejich využívání. Celkové náklady za pilotní projekt je 1,3 milionu Kč včetně DPH a dotační podpora může pokrýt až 500 tisíc Kč.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto nextbike.com

Štítky Nextbike, kola, sdílená, cestování, Jičín, ČR, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto nechte doma, půjčte si sdílené kolo, vyzývá radnice v Jičíně  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.