Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý motorkář vezl dvě nezletilé děti bez helmy. Zavinil přitom nehodu

Po dvou pivech naložil dvě malé děti a bez helem se vyjelo na projížďku. Řeč je o dvaačtyřicetiletém řidiči motorky, který při své cestě v Robousích na Jičínsku zavinil dopravní nehodu. Místo poskytnutí první pomoci z místa ujel.

„Na silnicích III. třídy v Robousích se začal otáčet. Přitom nepoužil levou směrovku ani neukázal paží,“ vysvětluje mluvčí policie Iva Kormošová. Manévr by pravděpodobně zvládl bez komplikací, ovšem v tu chvíli po silnici projížděl další motorkář. Šlo o šestnáctiletého chlapce a o rok mladší přítelkyni.  

Mladšímu motorkáři se sice podařilo vyhnout střetu, ale během manévru dostal smyk a s přítelkyní skončili na vozovce. Otáčející se motorkář pod vlivem alkoholu z místa nehody odjel, aniž by dvojici poskytl první pomoc. Oba nakonec skončili v péči lékařů.  

„Na místo nehody se starší motorkář vrátil až později. Tentokrát už bez dětí,“ říká mluvčí. Dechová zkouška potvrdila, že před jízdou pil. Displej testu ukázal půl promile. Mladší z řidičů měl dechovou zkoušku negativní.  

Za jízdu pod vlivem alkoholu s dětmi bez helmy hrozí řidiči až pět let vězení. Kromě toho, že zavinil dopravní nehodu se přišlo na to, že motorka neprošla technickou kontrolou. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Železná Ruda | ilustrační foto

Štítky doprava, nehoda, alkohol, Jičínsko, motorka, děti, helma, zavinění, STK, první, pomoc, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý motorkář vezl dvě nezletilé děti bez helmy. Zavinil přitom nehodu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.