Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městské lesy zalesňují plochy po těžbě dřeva, zasadí 47 tisíc stromků

Městské lesy Hradec Králové v těchto měsících zalesňují plochy po těžbě dřeva. Letos tu vysadí téměř 47 tisíc sazenic. Ve většině případů jde o listnaté stromy. Lesníci také připomínají, že potřeba, aby se návštěvníci chovali ohleduplně a měli své psy na vodítku, zejména kvůli lesním mláďatům.

V některých lokalitách lesníci nechávají přírodu, aby si poradila sama přirozenou cestou, jinde pomáhají setím semen nebo sadbou odrostlých sazenic ze školek. „Jaro v městských lesích se nese ve znamení zalesňování, v letošním roce vysadíme téměř 47 tisíc sazenic. Městské lesy se snaží dlouhodobě zvyšovat zastoupení listnatých dřevin, to znamená, že z těch 47 tisíc je drtivá většina listnáčů,“ popsala Aneta Bůžková z Městských lesů Hradec Králové. Sázeny jsou především duby, buky nebo olše.

„Lesy, které jsou smíšené jsou vždycky stabilnější, ať už z hlediska větrné kalamity nebo kvůli biotickým činitelům, tedy kůrovcům,“ vysvětluje Bůžková.

Lesníci také upozorňují na riziko možných požárů, které je na jaře zvýšené. „Dešťů v posledních týdnech moc nebylo a vítr vysušuje vrstvu listí a trávy, která zbyla z loňského podzimu,“ vysvětluje Bůžková s tím, že pokud lidé chtějí v lese opékat, je potřeba vyhledat povolená ohniště. V lese je také zakázáno kouřit.

Jaro je v lesích také ve znamení mláďat. Lesníci proto návštěvníky žádají, aby se chovali ohleduplně a především, aby měli své psy na vodítku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Městské lesy Hradec Králové

Štítky Městské lesy, Hradec Králové, sadba, mláďata, stromy, les, těžba, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské lesy zalesňují plochy po těžbě dřeva, zasadí 47 tisíc stromků  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.