Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Do plánu mobility v Hradci se má zapojit i veřejnost. Workshop startuje dnes a bude on-line

I přesto, že patří řešení dopravy a organizace v Hradci Králové díky Gočárovu regulačnímu plánu mezi nejpřehlednější v republice, kvůli čím dál hustší dopravě musí město uvažovat o dalších možnostech rozvoje a regulace dopravy. Tvorba hradeckého plánu mobility dnes odstartuje workshopem.

V průběhu workshopu budou diskutovat zástupci města s odbornou veřejností. Současná epidemická situace ale nedovolí setkání „Plánu mobility poprvé!“ jinak, než on-line.

„Tento workshop zahájí zhruba dvouletý proces intenzivní komunikace s celou řadou různých cílových skupin. S odbornou veřejností z řad architektů, urbanistů, dopravních inženýrů, ale i se zástupci orgánů veřejné správy, komisí místních samospráv, zájmových sdružení, firem a dalších. Tématem bude dopravní situace v našem městě a její budoucnost, tedy kam by se doprava v krajském městě měla posouvat,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Workshop pod názvem „Hradec jede…“ je první akcí tohoto druhu. Cílem města je zapojit veřejnost do diskusí o dopravních otázkách, které je potřeba řešit. První informativní on-line setkání má všechny zúčastněné seznámit s vizí Plánu mobility a s dalším postupem zpracování tohoto strategického dokumentu města. Na něm spolupracuje radnice se společností AFRY. 

„Plán mobility by měl navrhnout směry rozvoje či regulace všech možných forem dopravy ve městě, od pěších, přes cyklisty, MHD až po individuální automobilovou dopravu a jejich vzájemné propojení. Je zapotřebí se zaměřit zejména na zvýšení bezpečnosti dopravy a minimalizaci jejího negativního vlivu na životní prostředí při zachování možnosti dopravy k důležitým místům ve městě,“ dodává primátor.

Dalším diskutovaným tématem bude doprava v klidu. Půjde o parkování a novodobý problém, kterým je nárůst počtu aut ve městě. Podle Hrabálka měl mít Hradec takový dokument už dávno a v těchto letech mělo docházet jen k jeho naplňování.

Plán mobility by měl být hotový v průběhu roku 2023. „Cílem Plánu mobility je především pomoci řešení dopravních problémů ve městě za aktivní účasti veřejnosti. Zároveň půjde o strategický dokument, který bude důležitým podkladem pro další dopravní projekty v našem městě, což je do budoucna i jedna z podmínek pro možnost úspěšného čerpání prostředků z evropských fondů na tyto projekty,“ říká náměstek primátora pro oblast rozvoje města Jiří Bláha.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hradec Králové, Plán mobility, workshop, on-line, doprava, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do plánu mobility v Hradci se má zapojit i veřejnost. Workshop startuje dnes a bude on-line  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.