Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sezóna Letního kina Širák je za dveřmi, začíná se 10. června

Letní kino Širák v Hradci Králové se chystá na začátek nové sezóny. Rekonstrukce nouzového osvětlení a elektrických rozvodů je hotova a 10. června se může začít. Digitalizované kino Širák patří se stereozvukem k nejmodernějším v Česku.

Rekonstrukce, která v Letním kině Širák proběhla, vyšla na 2,8 milionu korun. Zrekonstruovala se komplet elektrika, nouzové osvětlení, proveden byl i nový rozvod pro zvuk a tím pádem návštěvníci uslyší filmy ve stereu. „Na tato zařízení už jsme neměli revizi a hrozilo, že letos nebudeme moci hrát. Závady se podařilo odstranit a sezóna může být spuštěna,“ říká Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která letní kino provozuje.

Sezóna Letního kina Širák bude zahájena příští týden ve středu filmem Neviditelní. Celkem bude v červnu k vidění 12 snímků. V Širáku ale nebudou jen filmy. Prostor bude podle provozovatelů využitý i jiným způsobem. Uskuteční se tu například Festival dětského tance, hradecká Filharmonie tu promítne němý film.

Největším každoročním tahákem jsou české filmy a ani ty letos nebudou chybět. Premiéru budou mít 3Bobule, Chlap na střídačku, dokument V síti a další. Promítat se bude vždy každou středu, čtvrtek, pátek a sobotu. V červnu můžete vyrazit do areálu ve 21:30, červenci od 21:00 a v srpnu od 20:30.

Případné dodržování přísnějších hygienických pravidel nebude problém. „Areál je rozlehlý, nebude s tím problém. Budeme mít speciální spot, který budeme vysílat před každým filmem a budeme diváky upozorňovat na aktuální vládní opatření. Budeme vybaveni potřebnými hygienickými potřebami," řekla Julia Špalková z letního kina Širák.

Loni byla nejlepší návštěvnost za posledních 19 let. Meziročně vzrostla zhruba o 300 diváků. „Konalo se 50 filmových představení, na které dorazilo 5363 diváků. Což je průměr 107 diváků na jedno představení. To je lepší výsledek, než u některých kamenných kin,“ dodává Franc. Vyšší návštěvnosti nahrává nejen hezké počasí, prostředí, ale i složení filmů. Nejvíc právě lákají české komedie. Nejnavštěvovanějším snímkem byl film Ženy v běhu, To dorazilo přibližně 500 diváků.

Letní kino v Hradci, je v provozu od poloviny 50. let a vejde se do něj až 800 diváků. Další místa jsou na travnatých plochách. Pro diváky jsou připraveny teplé deky, deštníky. Další rekonstrukce letního kina se neplánuje.

Ohodnoť článek

Foto Michal Komárek

Štítky Letní kino Širák, Hradec Králové, sezóna, filmy, promítání, letní kino, film, Česko, kino, rozvod, osvětlení, Ženy v běhu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezóna Letního kina Širák je za dveřmi, začíná se 10. června  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.