Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silvestrovské oslavy hodnotí hradecká městská policie jako klidné

Strážníci hradecké městské policie řešili během silvestrovských a novoročních oslav 67 událostí. Jednalo se především o méně závažná protiprávní jednání, které souvisela s „novoročním veselím“.

Během noci a brzkého rána přijali strážníci několik stížností na odpalování petard a zábavné pyrotechniky na nevhodných místech a na nepořádek, který po nich zůstává. Lidé si stěžovali na hlučnou opilou mládež „údajně běhající“ po střechách zaparkovaných vozidlech (žádné poškození však strážníci na místě nezjistili) a řešili i sousedskou hádku.

Z Terminálu MHD museli vykazovat opilé bezdomovce, kteří se chovali nevhodně a obtěžovali cestující. Probouzet museli i alkoholem unavené jedince, kteří usínali na nevhodných místech. Jeden mladý muž při čekání na svoji přítelkyni usnul chodbě panelového domu, jiní usínali venku na zemi či na lavičkách.  Po probuzení byli, ve většině případů, schopni se o sebe postarat a bezpečně se dostat domů.

Někteří to však s alkoholem přehnali a skončili silvestrovskou noc na protialkoholní záchytné stanici, opilý patnáctiletý mladík pak musel být převezen na dětském oddělení hradecké nemocnice. Tak jako každý rok strážníci odchytávali i několik psů. Ti se polekali petard a utekli svým majitelům, někteří mohli být hned vráceni svým „páníčkům“, jiné se nepodařilo, vzhledem k jejich strachu a vystresovanosti, odchytit.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Hradec Králové

Štítky Městská policie, Hradec Králové, silvestr, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestrovské oslavy hodnotí hradecká městská policie jako klidné  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.