Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Hip Hop Kemp 2020 už se dají koupit vstupenky. Pořadatelé ale po konci v Hradci místo stále tají

Po 17 letech skončil hudební festival Hip Hop Kemp v Hradci Králové. Pořadatelé si stěžovali na neustálý boj města, policie a obyvatel, kteří proti festivalu dlouho bojovali za jeho konec, po letech se skutečně dočkali. Letos je tak jisté, že Hip Hop Kemp v Hradci nebude, hlavnímu pořadateli totiž došla s městem trpělivost.

Policie se na festival v posledních letech mimořádně zaměřila, protože stoupal počet zadržených v souvislosti s drogami. Letos policie evidovala přes 160 trestných činů, více než loni. Paradoxem je, že letos akci navštívilo téměř dvakrát méně fanoušků, než v předchozím roce.

Důvod? Podle pořadatele akce Radka Maliníka právě represe ze strany policie návštěvníky od festivalu odradila. Policisté již dříve avizovali, že po zkušenostech z předchozích let, patří festival mezi rizikové a nesouhlasí s názorem Maliníka, že byl jejich postup neadekvátní.

Hip Hop Kemp je mezinárodní hudební festival, který se od roku 2002 konal v  Hradci Králové, odkud se  přestěhoval z původního místa konání v Pardubicích. Jde o jeden z největších hip hopových festivalů v Evropě. Návštěvnost festivalu se pohybuje kolem 20 000 návštěvníků. První ročník se konal v roce 2002.

Město v počátcích festivalu přispívalo na hudební akci každoročně částkou přesahující přes 200 tisíc korun, letos ale radnice přispěla jen 25 tisíc. Festivalu, který se v Hradci konal od roku 2002, v posledních letech rapidně klesla návštěvnost. Z předloňských  12 000 fanoušků na necelých 6000 návštěvníků. Pořadatelé na menší návštěvnost reagovali tím, že už fanoušky jednoduše nebaví "buzerace" ze strany policie. 

Podle prvotních informací se měl festival přesunout do zahraničí, to ale nakonec pořadatelé vyvrátili. Spekuluje se o Plzni, nicméně informace zatím není potvrzená, vstupenky se ale na festival již dají koupit v předprodeji.

Konec Hip Hop Kempu ale nebyl jedinou kulturní akcí, která v Hradci v předchozím roce skončila. S městem se rozloučili i pořadatelé Na jednom břehu, Helicopter Show, či CIAFu který se od teď bude konat jen jednou za dva roky. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto flickr.com

Štítky festival, Hip Hop kemp, konec, Hradec Králové, hip hop, policie, vstupenka, hudební festival, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hip Hop Kemp 2020 už se dají koupit vstupenky. Pořadatelé ale po konci v Hradci místo stále tají  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.