Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Během svátků bude v celodenní pohotovosti městská policie, ale i technické služby

Bezpečnost ve městě, technická pomoc, zajištěná doprava o svátcích nebo sváteční plavání. Se všemi těmito výhodami mohou Hradečáci během svátků počítat díky městským organizacím, jako jsou městská policie, technické služby, dopravní podnik nebo Správa nemovitostí Hradec Králové. Jejich pracovníci jsou v pohotovosti 24 hodin denně, a to i na Štědrý den.

Ve službě zůstávají o Vánocích strážníci hradecké městské policie, aby zajistili především bezpečí ve městě. „Během svátků má každý obvod městské policie připravené hlídky, které jsou koordinované operačním pracovníkem městské policie na tísňové lince s číslem 156. Ve městě pak zajišťujeme nejen bezpečnost občanů, ale jsme samozřejmě schopni poskytnout i první pomoc, úzce spolupracujeme s Policií České republiky při narušení veřejného pořádku, například v případě potyček, a jsme schopni si díky našemu vybavení poradit i s drobnými požáry. O svátcích nejčastěji řešíme situace vzniklé kolem lidí bez domova, také rušení nejen nočního klidu pod vlivem alkoholu a drobné krádeže,“ řekl ředitel Městské policie Hradec Králové Miroslav Hloušek.

V pohotovosti musí nejen na Štědrý den, ale i během celých svátků zůstat pracovníci hradeckých technických služeb.

Do terénu jsou připraveni vyrazit pracovníci podílející se na zimní údržbě, tak aby byli ihned připraveni pomoci, kdyby se zhoršily klimatické podmínky. Pohotovost mají také pracovníci správy veřejného osvětlení, a to nejen v rámci klasického osvětlení, ale i toho vánočního, nebo pracovníci starající se o světlenou dopravní signalizaci.

Zároveň je připraven i útulek pro opuštěná zvířata, kde je zajištěna stálá služba. Technické služby mají také nonstop linku, na kterou mohou Hradečané volat v případě nenadálých událostí, tj. označení a vyřešení komunikační závady, například kdyby někde praskla voda a vytékala na vozovku, jsme připraveni vyrazit v případě nepříznivých klimatických podmínek do terénu a komunikaci ošetřit inertním materiálem nebo solí,“ pověděl ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Na Štědrý den je pro Hradečany zajištěná také MHD, která bude tento den ve svátečním pravidelném provozu do 19 hodin. Dále bude provoz probíhat podle upraveného jízdného řádu na linkách číslo 2, 3, 7, 22, 24, 27. Po půlnoci, tedy 25. prosince, budou jezdit noční linky číslo 51, 52, 53 a 54. Bližší informace, včetně kompletního jízdního řádu, jsou vyvěšeny na webových stránkách www.dpmhk.cz.

Odpočinkový Štědrý den nemají ani strojníci ze Správy nemovitostí Hradec Králové, kteří zajišťují neustálý chod plaveckých zařízení. „Prakticky zcela běžný den zažívají naši strojníci v plaveckém bazénu, městských lázních a také na Flošně. Vzhledem k tomu, že zabezpečují celý chod areálu a některé procesy není možné vypnout, například čištění vody, tak pro strojníka je to opravdu normální provoz.

Na Štědrý den jsou plavecká zařízení uzavřena, ale už na první svátek Vánoční, tedy 25. prosince, máme zase všude otevřeno od deseti hodin až do večera. V provozu jsme také 1. ledna na Nový rok,“ sdělila ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová. Kompletní otevírací dobu plaveckých zařízení je možné nalézt na webových stránkách www.snhk.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Hradec Králové

Štítky Vánoční svátky, městská policie, Technické služby, svátek, obecní policie, Štědrý den, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., Hradec Králové, Policie České republiky, Vánoce, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během svátků bude v celodenní pohotovosti městská policie, ale i technické služby  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.