Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Novoroční ohňostroj připomene 40. výročí narození „hradeckého“ architekta Josefa Gočára

Ani nadcházejícího 1. ledna nebudou Hradečané ochuzeni o tradiční novoroční ohňostroj, který tentokrát připomene 140. výročí narození „hradeckého“ architekta Josefa Gočára a přenese návštěvníky do období první republiky. Ohňostroj začne v 18 hodin, ale už od 16 hodin bude na Velkém náměstí zahájen sváteční program s promítáním záběrů z významných událostí města v roce 2019.

Během pozdního odpoledne zde bude primátor města spolu s náměstky rozdávat čočkovou polévku a k pití čaj a punč. Před 18 hodinou proběhne také tradiční zvonění na zvon Augustin na Bílé věži.

Novoroční oslavy budou mít charakter prvorepublikových oslav, ohňostroj doplní hudba jazzmanů Bennyho Goodmana a Glena Millera. Téma první republiky bylo zvoleno záměrně, jelikož právě v této době vzkvétal Hradec díky Josefu Gočárovi, jehož 140. výročí narození si v novém roce připomeneme,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Na Velkém náměstí bude na Nový rok také umístěna celoplošná obrazovka, na které bude probíhat městská filmová produkce s reportážemi z Hradce Králové. Během pozdního odpoledne bude primátor spolu s náměstky rozdávat čočkovou polévku a k pití čaj a punč.

Po celý novoroční sváteční den bude možné v prostorách zimního stadionu, v Gayerových kasárnách a na Orlickém a Eliščině nábřeží parkovat zdarma. Mezi 10. a 20. hodinou bude omezena doprava na Velkém náměstí. Před 18. hodinou bude také uzavřena Soukenická ulice a schodiště u Kozinky.

Dopravní podnik města Hradce Králové na tradiční ohňostroj také posílí spoje MHD. Od 17 do 18 hodin bude linka číslo 7 jezdit v intervalu zhruba 15 minut a linka číslo 18 v intervalu přibližně 10 minut.

Od závěru ohňostroje do 19 hodin budou jezdit mimořádné posilové spoje linky číslo 7 ze zastávky Muzeum do Malšovic a spoje linky číslo 18 ze zastávky Magistrát města a Adalbertinum na konečnou zastávku Podzámčí. Na linky číslo 2, 6, 27 a 33 budou nasazeny velkokapacitní vozy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Hradec Králové

Štítky Tisková zpráva, Novoroční ohňostroj, Hradec Králové, ohňostroj, Josef Gočár, Velké náměstí, První republika, architekt, primátor, Benny Goodman, Glen Miller, Alexandr Hrabálek, Bílá věž (Hradec Králové), slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Macháček

Je to výborný počin naší samosprávy, ohňostroj k městu patří a také s tou avizovanou dikcí, že to bude zároveň i vzpomínka na našeho nezapomenutelného Josefa Gočára

Neděle, 22. prosince 2019, 09:08Odpovědět

Novoroční ohňostroj připomene 40. výročí narození „hradeckého“ architekta Josefa Gočára  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.