Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí proběhne 1. prosince. Vánoční trhy začnou o 12 dní později

O první adventní neděli, 1. prosince, se na Masarykově náměstí opět po roce rozsvítí symbol zahájení adventu a nejkrásnějších svátků v roce - vánoční strom. Akce začíná v 16:00 hodin. Se stromem na Masarykově náměstí se rozsvítí vánoční výzdoba v celém městě, včetně stromů na Velkém náměstí a náměstí 28. října.

Pro křesťany znamená advent začátek církevního roku a je naplněn očekáváním dvou událostí - narození Ježíše Krista a jeho zmrtvýchvstání. Adventní věnec je vykládán jako Kristovo požehnání na každou světovou stranu a současně jako symbol pokory, dobra, naděje a lásky mezi lidmi. 

Slavnostní akt zahájení adventního času podtrhne svým proslovem primátor města pan Prof. Alexandr Hrabálek. Předvánoční náladu vytvoří Školní smíšený pěvecký sbor při Biskupském gymnáziu a Církevní ZUŠ v Hradci Králové SQUADRA RISONANTE.

Rozsvícení bude doplněno stánkovým prodejem občerstvení.

Vánoční trhy startují 13. prosince

Centrum východočeské metropole se tak od 13. do 22. prosince, v PO-ČT vždy od 10 do 18 hodin, v PÁ-NE od 10 do 20 hodin a v neděli 22. 12. od 10 do 17 hodin promění v živé tržiště s výrobky lidové tvorby a uměleckých řemesel. Bude to jedinečná příležitost pořídit v klidu a pohodě nápadité vánoční dárky pro své blízké. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Hradec Králové | Zdroj Magistrát města Hradec Králové

Štítky Vánoční strom, Hradec Králové, Vánoce, Masarykovo náměstí, advent, Velké náměstí, Ježíš Kristus, Alexandr Hrabálek, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí proběhne 1. prosince. Vánoční trhy začnou o 12 dní později  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.