Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fanoušci fotbalového Hradce pořádají sbírku na stavbu stadionu

Už toho mají dost. Fanoušci fotbalového Hradce Králové nechtějí jen nečinně přihlížet tomu, jak bude tragikomedie ohledně výstavby fotbalového stadionu, jenž už se plánuje přes 20 let, pokračovat. Projekt Votroci sobě nabízí symbolickou adopci fotbalového hřiště.

"Nám, fanouškům v Hradci Králové i Královéhradeckém kraji, statutárním orgánům, všem pracovníkům a hráčům FC Hradec Králové, není lhostejný vývoj okolo Malšovického stadionu. Chceme dokázat, že nestojíme jen s nataženou dlaní a nečekáme, až se o vše město postará. A hodláme dát najevo, že nás, kteří si v Hradci a v regionu nový stadion přejeme, není málo, a že jsme připraveni pro to i něco udělat," píši autoři projektu Votroci sobě.

Těm, co není osud hradeckého fotbalového stadionu lhostejný, mají možnost si symbolicky pronajmout část hřiště, a tím tak přispět na výstavbu kýžené arény. Fanoušci si mohou rezervovat jeden metr čtvereční hřiště s tím, že základní cena je 2000 korun. Nicméně každý přispívající si může zvolit jakou část hrací plochy si chce pronajmout. Například prostor u branek již vyjde na 10 000 korun.

"Rozhodli jsme se nabídnout symbolickou adopci dílů hřiště o velikosti metru čtverečního všem, kteří chtějí podpořit výstavbu nového stadionu svým hlasem i sponzorským darem. Inspirovali jsme se nejen u našich předků a jejich slavných sbírek na Národní divadlo, ale například i u FC Tempo Praha, z. s., které podobným způsobem získalo část peněz na nové hřiště", pokračují autoři ve svém příspěvku.

Vybrané peníze poputují na transparentní účet vedený městem Hradec Králové. To stále bojuje o výstavbu stadionu i přesto, že se nenašel žádný zhotovitel stavby. Zrušení celého tendru by ale posunulo výstavbu opět o několik let, a tak se město snaží stávající tendr zachránit a jedná se stavebními firmami, které by za cenu 600 milionů dokázalo arénu postavit. 

Kolik můžete přispět?

Základní cena 1 m2 standardní části hřiště (na plánku světle zelená) je 2000 Kč.

Cena 1 m2 v pokutovém území (tmavě zelená) byla stanovena na 3500 Kč.

Cena 1 m2 u rohových praporků (tmavomodrá) je 5000 Kč.

Cena prostoru v brankách (světle modrá) je 10 000 Kč za každý 1 m2.

Prostor okolo středového kruhu a díly okolo značek pro penaltový kop budou později předmětem aukce.

Co získáte?

V první řadě dobrý pocit, že reálně pomůžete svému oblíbenému sportu, klubu a městu.

Certifikát patrona hřiště při sponzorování základního dílu v ceně 2000 Kč, certifikát stříbrného patrona hřiště při sponzorování dílu v hodnotě alespoň 6000 Kč, certifikát zlatého patrona hřiště při sponzorování dílu za nejméně 12 000 Kč, certifikát platinového patrona hřiště při sponzorování vydražených dílů.

Můžete svou část hřiště libovolně pojmenovat. Sami rozhodnete, zda do plánku hřiště na rezervovaném dílku budete chtít mít uvedeno své jméno, přezdívku, jméno firmy nebo nějaké smyšlené jméno např. vašeho klubu malé kopané.

Můžete si snížit daňový základ o výši daru poskytnutého na podporu sportovní činnosti. Za tím účelem dárce pochopitelně po převedení peněz obdrží písemné potvrzení.

Můžete získat bonus v podobě dlouhodobé rezervace sedačky na budoucí hlavní západní tribuně stadionu. Při sponzorském daru na část hřiště v hodnotě minimálně 10 000 Kč získáte rezervaci konkrétního místa na 5 let a při sponzorském daru v hodnotě minimálně 20 000 Kč obdržíte rezervaci konkrétního místa na 10 let. Toto místo bude označeno vámi určeným jménem či firemním logem a bude vám při nákupu sezonní permanentky každoročně do určeného data přednostně rezervováno.

Již od okamžiku rezervace bude vaše část hřiště označena vámi zvoleným jménem, přezdívkou nebo názvem firmy. Po dokončení výstavby stadionu bude u vchodu postavena velká tabule s plánem hřiště a vámi určené jméno či logo firmy bude pro všechny návštěvníky stadionu po mnoho let důkazem toho, že právě vy, či na poli uvedená firma, jste podpořili dobrou věc.

Více informací najdete na https://www.fchk.cz/votroci_sobe.asp

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC HK

Štítky Votroci sobě, fotbalový stadion, pronájem, fanoušci, fotbal, FC Hradec Králové, stavba, peníze, Národní divadlo v Praze, FC Tempo Praha, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci fotbalového Hradce pořádají sbírku na stavbu stadionu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.