Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Potvrzeno. Novoroční ohňostroj v Hradci Králové chybět nebude

Zatímco v jiných městech, včetně Prahy, ohňostroje postupně mizí, tak v Hradci se obyvatelé o tuto show obávat nemusejí. Stejně jako každý rok se uskuteční novoroční ohňostroj na velkém náměstí.

Rachejtle, výbuchy, světelné efekty, aneb to vše je součástí ohňostroje, který ale postupně z našich končin mizí a nahrazuje ho světelná show. Stejně tak tomu bude i v Praze, který ohňostroj ruší z důvodu hluku, jenž vadí především zvířatům. 

Nicméně v Hradci Králové se zatím nic takového neplánuje. Město každoročně organizuje dva ohňostroje. Klasický novoroční a na slavnostech královny Elišky. Letošní téma ohňostroje bude 140. výročí narození architekta Josefa Gočára a uskuteční se 1.1. 2020 od 18. hodin na velkém náměstí.

Každoročně město investuje do ohňostroje desítky tisíc korun.  Nejvyšší částku stál novoroční ohňostroj v roce 2013, a to 191 tisíc korun. Od té doby se rozpočet snižuje. Například v roce 2015 investovalo město jen 40 tisíc korun, nicméně z důvodu rekonstrukce Bílé věže se tentokrát diváci nedočkali ohňostroje, ale videomappingu k 790. výročí města Hradec Králové, což zklidilo značný úspěch.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Josef Dvorský

Štítky ohňostroj, Hradec Králové, Nový rok, Praha, Josef Gočár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. Novoroční ohňostroj v Hradci Králové chybět nebude  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.