Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Parkoviště u hradecké nemocnice se o dva miliony prodraží. Firma Matex by ale měla stavbu stihnout včas

Provizorní parkoviště s 205 místy u Fakultní nemocnice v Hradci Králové bude stát víc, než se předpokládalo. Rada města dnes schválila vícepráce, které vyjdou na další dva miliony korun. Parkoviště by mělo po započtení této částky stát zhruba 13 milionů korun s DPH.

Důvodem růstu nákladů je mimo jiné odvoz odpadů, které se našly v zemi, a zvýšení konstrukčních vrstev. "Během stavby byly zjištěny terénní komplikace a kvůli nim vznikly vícepráce. Předpokládaný termín dokončení příští rok v únoru by neměl být ohrožen," řekla dnes mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Parkoviště na louce u hlavního vjezdu do nemocnice buduje hradecká firma Matex HK, která v soutěži nabídla cenu 10,95 milionu korun včetně DPH.

V areálu nemocnice nyní parkuje 800 až 1000 aut a v oblasti podle odhadu radnice chybějí stovky parkovacích míst. Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky ČR, správa, automobilová, stavby, nemocnice, parkování, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, MILETA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u hradecké nemocnice se o dva miliony prodraží. Firma Matex by ale měla stavbu stihnout včas  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.