Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Je čas se rozloučit. Po necelých šesti letech jde hradecká cyklověž u nádraží k zemi

Když se cyklověž v roce 2013 u nádraží v Hradci Králové jako první v Evropě slavnostně otvírala asi nikdo netušil, jaký smutný konec jí po šesti letech fungování čeká. Dnes totiž půjde k zemi.

Jenže cyklověž už několik měsíců nefunguje. Rok nazpět se však rozhodlo o uzavření, a to kvůli plánované demolici hotelu Černigov a následnému znovupostavení. V místě, kde momentálně parkovací věž stojí, by už totiž za několik měsíců nemělo být místo. Tak alespoň vypadají plány do budoucna na papíře. 

Investor Rudolf Bernart poukázal na to, že předchozí vedení radnice v minulosti slíbilo, že pokud bude projekt úspěšný cyklověže úspěšný, město parkovací věž pro kola u nádraží koupí.

Jenže záměr radních se vypaři a Bernart loni na město podal žalobu pro zmařenou investici. V České republice aktuálně figuruje již 15 cyklověží, jedna z nich se nachází u obchodního centra Futurum v Hradci a další jsou rozeseté po celé zemi. Jedno je ale jisté, a to, že dnes o jednu cyklověž ubude. 

Autoři | Foto Repro youtube.com

Štítky Hradec Králové, Evropa, Černihiv, Česko

Je čas se rozloučit. Po necelých šesti letech jde hradecká cyklověž u nádraží k zemi  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.