Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

No Moravském předměstí by měla vyrůst ubytovna. Místní se bojí cizinců a zvýšené kriminality

Společnost Škoda se chystá odkoupit bývalou ubytovnu Fakultní nemocnice v ulici Jana Masaryka. Obyvatelé čtvrtě mají strach, že na místě vznikne nová budova a s tím spjaté potíže s nárůstem cizinců.

Na sociálních sítích se v posledních dnech objevila informace ohledně přestavby bývalé ubytovny. Obyvatelé blízké čtvrtě mají strach, a tak chtějí proti nové ubytovně zbrojit. Jejích cílem je podpořit záměr samosprávy Moravského předměstí o možném odkupu budovy, případně převodu do majetku města.

A čeho se kritici bojí? Je to především strach z vyšší koncetrace a pohybu cizinců, potencionální nárůst kriminality, nebo strach z nočního hluku. Reagují tak na stížnosti, které se vyskytují v regionu Solnice - Kvasiny, kam denně dojíždějí stovky lidí za prací právě do Škodovky.

V místě se totiž vyskytuje hned několik ubytoven, kde přebývají právě cizinci, jenž pracují v Kvasinách. „Chovají se agresivně, osahávají holky. Bude to jen horší,“ řekl před rokem majitel bezpečnostní agentury z Rychnova nad Kněžnou Filip Benda pro server idnes.cz. 

„Celá situace ohledně cizinců, kteří tady jsou, je špatná. Asi to ani už lepší nebude, protože jsou to zaměstnanci Škodovky. Policie se tváří, že to řeší. Údajně měla zesílit hlídky, ale nic takového jsem nezaznamenal,“ říká Benda, který má zaměstnance i v barech, kde cizinci tráví volný čas," dodal Benda. 

A právě z podobných situací mají strach i kritici z plánované ubytovny v Hradci Králové. 

Autoři | Foto vychodni-cechy.cz

Štítky Moravské předměstí, Škoda, ubytovna, Jan Masaryk, ŠKODA AUTO a.s., Kvasiny, Solnice, Rychnov nad Kněžnou

No Moravském předměstí by měla vyrůst ubytovna. Místní se bojí cizinců a zvýšené kriminality  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.