Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nadjezd u terminálu se z části uzavře už příští pondělí. Oprava s jistotou potrvá několik let

Nadjezd, který se nachází nedaleko terminálu v Hradci Králové je v tak špatném stavu, že rekonstrukce začne už příští pondělí. Provoz bude omezen na dva pruhy a čekají se velké kolony. Navíc bude oprava trvat dlouhou dobu, a to v řádu několik let.

Ředitelství silnic a dálnic provedlo na mostě zatěžkávácí zkoušku, a ta dopadla velmi špatně. Konstrukce nadjezdu se stále zhoršuje a rekonstrukce je tak velmi nutná. 

„Podrobnou diagnostikou jsme zjistili, že se stav mostu postupně zhoršuje. Má skryté statické závady, které nejsou na první pohled zřejmé. V sedmibodové stupnici hodnocení stavu mostů byl ohodnocen číslem šest, je tedy ve velmi špatném stavu,“ řekl  pro hradecký Deník Miloš Macháček z ředitelství silnic a dálnic.

Nadjezd je tvořen ze tří jízdních pruhů. Ve špicce zde projedou tisíce aut denně. Během oprav bude rekonstruován jeden jízdní pruh a ostatní dva zůstanou sjízdné. Původní plán uzavřít celý nadjezd byl smeten ze stolu, protože by doprava v Hradci v podstatě zkolabovala.

Krajský úřad prozatím povolil částečnou uzavírku do konce roku 2023, jenže zda se do té doby oprava stihne, není jisté. Je tak třeba se připravit na velké kolony a obrnit se velkou dávkou trpělivosti. 

Autoři | Foto Hradec-kralove.sije.cz

Štítky oprava, Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic

Nadjezd u terminálu se z části uzavře už příští pondělí. Oprava s jistotou potrvá několik let  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.