Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Už se staví. Parkoviště u fakultní nemocnice se jíž buduje

Celkem 205 parkovacích míst přibude u hradecké fakultní nemocnice. Na místě se již pracuje a hotovo by mělo být na začátku příštího roku. Stavba by neměla přesáhnout pět měsíců a stát bude 11 milionů včetně DPH.

Parkoviště bude mít 205 parkovacích míst, včetně osmi pro zdravotně postižené osoby. Situováno bude na doposud zatravněném prostoru mezi obslužnou místní komunikací na východní straně areálu fakultní nemocnice a Zborovskou ulicí.

Pro řidiče už je fakultní nemocnice dlouhodobě noční můrou. Zaparkovat v areálu je v podstatě nemožné a i v širokém okolí je to boj o každé místo. Nicméně podle občanů není kapacita parkoviště přiměřená. Mělo by být podle nich větší. 

Dosud mnoho řidičů parkuje u soutoku, kde se ale stát nesmí. Denně je ale zde ale plno a pokud řidiči nepřijedou ráno, nemají kde zastavit. Parkuje se na každém centimetru a i když si zde řidiči zřídili provizorní parkoviště, městská policie je v tomto ohledu benevolentní a řidiče chápe. 

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Parkoviště, fakultní nemocnice, Hradec Králové, nemocnice, parkování

Už se staví. Parkoviště u fakultní nemocnice se jíž buduje  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.