Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec Králové chystá na Pouchově stavbu sokolovny za 55 milionů

Město Hradec Králové by chtělo příští rok na jaře začít ve čtvrti Pouchov stavět sportovní halu asi za 55 milionů korun bez DPH. Bude na místě sokolovny, kterou město pro její zchátralost nechalo v létě zbourat. Rada města tento týden schválila podmínky soutěže na stavební firmu. Začátkem října budou podmínky tendru schvalovat zastupitelé. Stavbu tělocvičny město chystá několik let.

Vlastní stavba haly by měla trvat 16 měsíců. "V případě příznivých podmínek by mohlo být hotovo v létě roku 2021," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha. Doplnil, že ještě před zahájením prací musí stavbaři udělat přeložky elektřiny a telekomunikací a ukončit přípojky k původní sokolovně.

Hala bude mít parametry moderní tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby je i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště s kapacitou 46 míst. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků. "Bude to splňovat parametry pro pořádání nižších soutěží například ve volejbale, florbale," řekl už dříve mluvčí radnice Petr Vinklář.

Bývalá dřevěná sokolovna pocházela z poloviny minulého století a již několik desítek let byla v nevyhovujícím stavu. Hlavním uživatelem nové tělocvičny by měl být na základě nájemní smlouvy TJ Sokol Pouchov Hradec Králové, který eviduje asi 350 aktivních sportovců.

Autoři | Foto TJ Sokol Pouchov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hradec Králové, Pouchov, Jiří Bláha, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chystá na Pouchově stavbu sokolovny za 55 milionů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.