Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž trhal u rybníka ořechy, málem se u toho utopil

Operační důstojník přijal v neděli odpoledne žádost o vyslání hlídky. Volající uvedl, že se v malém rybníčku, v okrajové části města, nachází starší muž, který není schopný vlastními silami se dostat ven z vody. Před příjezdem hlídky již seniorovi pomáhal cyklista, který zaslechl volání o pomoc.

Strážníci mu ho pomohli vytáhnout na břeh. Zachránce uvedl, že muž měl hlavu i chvíli pod vodou. Senior byl při vědomí, s hlídkou komunikoval a měl jen drobné oděrky na hlavě. Uvedl, že do vody spadl, když se snažil trhat vlašské ořechy rostoucí na břehu.

Zamotala se mu hlava a on se skulil do rybníčku. Strážníci ho zabalili do deky a na místo přivolali záchrannou službu. Po vyšetření záchranáři zkonstatovali, že měl štěstí, je v pořádku a může jít domů. Strážníci seniora doprovodili do místa bydliště a předali ho rodině.

Policistu nazýval Robocopem 

Rány, zvuk rozbíjeného nábytku a řinkot skla se ozýval v neděli dopoledne z jednoho bytu na Moravském Předměstí. Oznamovatelka uvedla, že došlo i k vykopnutí domovních dveří u bytu, ze kterého se hluk ozývá. Téměř ve stejnou chvíli přijal operační důstojník další hovor, kdy volající uvedl, že jeho přítelkyni ohrožoval syn, který se léčí s duševní nemocí, a protože se ho bála, utekla k němu do bezpečí.

Syn při své nemoci může ublížit sobě i okolí. Bylo dohodnuto, že na hlídku počkají před bytem a pustí ji dovnitř. Za dveřmi bytu strážníci zjistili značný nepořádek z rozbitého vybavení. Na zavolání vyšel ze zdemolovaného pokoje mladý muž s dlouhou dřevěnou násadou v ruce.

Neustále přitom volal: „Robocopové, nikdy!“ Choval se agresivně, násadu odmítl odhodit a opakovaně se s ní snažil strážníky zasáhnout. Vzhledem k stupňujícím se útokům, musely být použity donucovací prostředky. Strážníci muže svedli na zem a nasadili mu pouta. Na místo byla přivolána záchranná služba. Muž byl velmi neklidný a stále se snažil vymanit ze sevření.  Uklidnil se až po aplikaci zklidňující injekce. Vzhledem k jeho agresivitě doprovodili strážníci zdravotníky do nemocnice, kde muž podstoupil další vyšetření.   

Tisková zpráva | Foto Městská policie HK

Štítky Městská policie, Hradec Králové, policie

Muž trhal u rybníka ořechy, málem se u toho utopil  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.