Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Globus v Hradci? Řetězec hledá ideální místo. V nejbližších letech se ho ale nedočkáme

Hradec Králové je jedno z mála velkých měst, kde Globus dosud nepůsobí. Ve východočeské metropoli by byl podle občanů vítanou změnou. A ačkoliv řetězec zájem má, tak situace je již několik let stejná.

Mluvčí řetězce Rita Gabrielová reagovala na otázku, zda má Globus stále v plánu v nejbližších letech zřídit pobočku v Hradci odpověděla se slovy „Naše plány na rozšíření sítě hypermarketů Globus v České republice jsou stále otevřené, pracujeme na několika projektech a to v rámci celé České republiky. Bohužel nemůžeme v tuto chvíli specifikovat jejich umístění či datum realizace – vždy je nutné projít celou řadou povolovacích procedur, než je možné samotnou stavbu zahájit.“

Původně se debatovalo o tom, že Globus odkoupí Tesco v Březhradě, které je v posledních letech ztrátové. Následovaly spekulace o tom, že by nové obchodní středisko mohlo vyrůst nedaleko nákupní zóny u Kauflandu. To vše nakonec padlo. Na Hradubické plány nevyšly i z toho důvodu, že Globus je v Pardubicích, hned na kraji města, a pro Hradečáky je tak relativně blízko.

„Nyní se chceme soustředit na menší prodejny typu Fresh nebo prodejny o rozloze do 5 tisíc m2., pokud ale nalezneme vhodné umístění, velmi rádi v Hradci Králové obchod postavíme. Prakticky pořád hledáme nová místa pro možnou expanzi, ale finální rozhodnutí o stavbě je vždy proces na roky,” řekla v lednu Gabrielová pro server Hkcity.cz

V nejbližších letech nevyroste

Základem je tedy dobrá lokalita, kterou se zatím nepodařilo najít, a tím pádem veškeré další plány zůstávají pouze na papíře. Jedno je ale jisté. V nejbližších letech si Hradečáci mohou o Globusu v jejich lokalitě jen zdát. Nezbývá jim nic jiného, než zvolit Pardubice, případně konkurenci.

Situace je tak velmi podobná ve srovnání se stavbou Ikei, která v Hradci také dlouhodobě plánuje jeden ze svých obchodů. Nicméně, co se týče švédského nábytkářského giganta, počítá se s tím, že by obchod vyrostl právě na Hradubické, čímž by vyhovoval jak Hradci, tak i Pardubicím. 

Na druhou stranu. Obyvatelé Hradce si už aktuálně stěžují na to, že je ve městě obchodů až až. Vždyť východočeská metropole patří k místům, s největší koncetrací obchodů v přepočtu na obyvatelé.

 

Autoři | Foto Svět potravin

Štítky Globus, nákupní centrum, Hradec Králové, obchodní středisko, obchod, Česko, Pardubice, Tesco, Kaufland, Březhrad

Globus v Hradci? Řetězec hledá ideální místo. V nejbližších letech se ho ale nedočkáme  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.