Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letecký CIAF v Hradci Králové vidělo 25 tisíc lidí, dvakrát víc než loni

Leteckou přehlídku CIAF v Hradci Králové vidělo o víkendu 25.000 lidí, což je skoro dvakrát víc než loni. Víc návštěvníků přišlo v sobotu. Oba dva dny bylo pěkné počasí. Řekl to mluvčí akce Tomáš Otruba. Vloni přišlo 12.000 diváků, akci tehdy poznamenal déšť.

Lidé letos asi nejvíc ocenili vystoupení formace Breitling Jet Team na letounech L-39 Albatros, líbil se jim proudový letoun S211 Marchetti, který přiletěl z Itálie a byl v Hradci vůbec poprvé. Dobrý ohlas měla slovenská letecká skupina Očovskí Bačovia, která létá v bezmotorových letadlech L-23 Super Blaník, řekl Otruba.

Letos měli diváci možnost vidět přes 40 strojů z Česka, Slovenska, Německa, Francie a Itálie. Přehlídka letecké techniky CIAF existuje od roku 1993. Až na několikaletou výjimku, kdy byla v Brně, má zázemí právě na hradeckém letišti. Akci podporuje město a kraj, letos na ni daly celkem 3,327 milionu korun.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zábava, letectví, CIAF, Hradec Králové, Tomáš Otruba, Itálie, Breitling Jet Team, Německo, Francie, Česko, Slovensko, L-39 Albatros, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecký CIAF v Hradci Králové vidělo 25 tisíc lidí, dvakrát víc než loni  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.