Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opuštěných koček každoročně přibývá. Lidé často volají policii zbytečně

Městská policie Hradec Králové přijímá ročně stovky upozornění na toulavé kočky s žádostmi na jejich odchyt. Počet takových žádostí roste, přitom ne vždy je nutné strážníky volat. „V mnoha případech se jedná o kočky, které se sice po městě pohybují volně, ale pravidelně se vrací domů ke svým majitelům. Ti jsou pak nemile překvapeni, když zjistí, že mají zvíře v útulku a při jeho vyzvednutí budou muset zaplatit za jeho pobyt," říká vedoucí hradeckého útulku Andrea Horáková.

Kočky jsou do královéhradeckého městského útulku přijímány pouze prostřednictvím odchytové služby městské policie nebo na základě rozhodnutí státní správy. „Volat strážníky k "zatoulané" kočce má smysl jen tehdy, pokud vidíte, že je zvíře zraněné nebo podvyživené a je tedy nutné mu pomoci". vysvětluje pravidla pro přijímání zvířat Daniel Jeřábek, náměstek ředitele pro správu městské zeleně.

Ze zkušeností strážníků městské policie vyplývá, že samotný odchyt, převoz a umístění kočky do klece v útulku, je pro zvíře značně stresující a je škoda, když to vše musí v mnoha případech absolvovat zbytečně“, dodává Jan Mrázek, velitel výkonu služby Městské policie Hradec Králové. Nejvíce vystresované bývají tzv. „venkovní“ nebo chcete-li divoké, volně žijící kočky, které nejsou přivyklé na kontakt s lidmi. Takové kočky by se měly v útulku objevit pouze ve výjimečných případech, např. z důvodu provedení kastrace nebo v případě zranění. 

Po skončení karantény jsou kočky nabízené zájemcům o osvojení. Nabídka je uveřejňována na webových stránkách útulku: www.tshk.cz/utulek. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Městská policie, zatoulané kočky, útulek, kočka, obecní policie, Hradec Králové, Jan Mrázek

Opuštěných koček každoročně přibývá. Lidé často volají policii zbytečně  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.