Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilí řidiči se často prozradí sami

Hradečtí policisté o víkendu opět řešili alkohol za volantem nebo porušení zákazu řízení. V obou případech na sebe upozornili sami řidiči svou nebezpečnou jízdou.

V sobotu večer na sebe upozornil mladý řidič, který projel křižovatkou na červenou. Když ho strážníci zastavili, omlouval se s tím, že zrovna telefonoval a nedával moc pozor na cestu. „Při kontrole dokladů se navíc ukázalo, že má od října letošního roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel,“ řekla policejní mluvčí Eva Kněžourová.

Nedodržením dopravních předpisů si pěkně zavařil i druhý řidič, který v neděli ve dvě ráno vjel do jednosměrky. Policisté z jeho dechu ucítili alkohol, což potvrdila i následná dechová zkouška.

Třetí výtečník obtěžoval obsluhu na benzinové stanici.  „Byl vulgární a odmítal prostor stanice opustit. Přivolaná hlídka zjistila, že muž je značně opilý a nemá u sebe doklady,“ popsala mluvčí. Protože opilec odmítal s policisty spolupracovat, ti mu nakonec nasadili pouta a převezli ho na vystřízlivění na záchytku. Za své chování pak dostal pokutu tři tisíce korun.   

Foto Pixabay.com

Štítky opilci, alkohol, Hradec Králové, městská policie, zákaz řízení

Opilí řidiči se často prozradí sami  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.