Hradecké restaurace lákají na svatomartinskou husu, ceny startují pod pětistovkou

Autoři | Foto se souhlasem pixabay.com

Listopad v Hradci Králové patří husám, červenému zelí a mladému vínu. Tradiční svatomartinské hody lákají každoročně stovky milovníků dobrého jídla. Pokud nechcete péct doma, přinášíme přehled, kam vyrazit na dokřupava vypečenou husu a kolik za ni letos zaplatíte.

Pokud si chcete letos dopřát svatomartinské hody bez práce v kuchyni, rezervujte si místo včas. Zájem o husí pečínku je každým rokem větší a dobré podniky bývají rychle plné. Šéfkuchaři napříč krajem připravili pestrá menu, kde se tradice potkává s moderní kuchyní.

Hradec Králové – Hotel U Královny Elišky

Svatomartinské menu tu nabídne terinku z foie gras s Hennessy cognacem, husí vývar, smaženou kachní kroketu a hlavní hvězdu – husí stehno se zelím a variací knedlíků za 449 Kč. Dezertem může být pošírovaná hruška v červeném víně s karamelem za 149 Kč.

Pivovarské domy Hradec Králové

Tradiční svatomartinské menu zde poběží od 7. do 16. listopadu. Ochutnat můžete konfitované husí stehno s dvojím zelím a knedlíky za 555 Kč, nebo trhané husí maso v bramborové lokši za 355 Kč. Pro rodiny je tu Posvícenský pekáč pro 6–7 osob za 2 950 Kč.

Duran Restaurant, Hradec Králové

Nabízí svatomartinské speciality i možnost odnést si je s sebou. Klasikou je Martinská husa se zelím (1 kg) za 558 Kč, nebo 1/4 pečené kachny s červeným zelím za 348 Kč. Na závěr doporučují lívančky s borůvkovou šlehačkou za 78 Kč.

Restaurace 100letá

Stylové bistro nabídne paštiku z husích drůbků s portským vínem (189 Kč), husí kaldoun (94 Kč) a pečenou čtvrt husy s dvojím zelím za 578 Kč. V nabídce nechybí ani konfitované kachní stehno s bramborovou lokší za 396 Kč. Na závěr doporučují Martinský rohlíček s ořechovou náplní za 39 Kč.

Bernard Pub U Viktora

Od 7. do 14. listopadu 2025 zde chystají klasické svatomartinské menu. Hlavní chod tvoří konfitované husí stehno se staročeským zelím a knedlíky za 445 Kč, ale ochutnat můžete i celou pečenou husu, husí paštiku či kaldoun. Nabídku doplní svatomartinská vína z moravských vinařství.

Náplavka Bistro

Svatomartinský víkend proběhne 15. a 16. listopadu 2025. V nabídce bude paštika z husích jater v sicilských cannoli (165 Kč), husí kaldoun (85 Kč) a konfitované husí stehno s brusinkovým zelím a lokší za 545 Kč. Moderní pojetí představí grilované husí prso s onigiri a červeným kari (545 Kč). Tříchodové menu vyjde na 745 Kč.

Hradec Králové letos nabízí opravdu širokou paletu svatomartinských hodů od tradiční husy se zelím až po moderní asijské variace. Pokud chcete místo jisté, rezervujte včas, zájem je velký.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky menu, Hradec Králové, svatomartinské, husa, jídlo, restaurace

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.