Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Za pár hodin bude v Hradci U Koruny setkání k proměně této lokality

Radnice má v plánu proměnit lokalitu U Koruny u Galerie cti. Dneska večer si k tomu bude moci říci své i veřejnost. Právě i názory lidí budou jedním z podkladů pro zadání architektonické soutěže.

Území, o které se bude v soutěži jednat, je vymezeno ulicí U Koruny, Sukovými sady a Gočárovou třídou. „Účastníci této architektonické soutěže budou řešit zlepšení pobytových kvalit tohoto prostoru a to, jak se může stát plnohodnotnou a přitom svébytnou součástí systému veřejných prostranství města. Podstatnou součástí řešeného území je i betonový monument Galerie cti, který je jedním z dokladů vizuální kultury v období reálného socialismu a pozdní moderny. Město bude v soutěži hledat možnosti, jak s tímto monumentem pracovat jako s dokladem doby a podnětem ke kritickému zamyšlení se nad vývojem nejen českých dějin,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast územního plánování a památkovou péči Adam Záruba.

Do celého procesu proměny bude zapojena i veřejnost. Dneska v 18 hodin se uskuteční veřejná debata, a to v bývalém objektu střední odborné školy, ve vnitrobloku u křižovatky Koruna. „Na tomto setkání zhodnotíme nejen současný stav území a jeho okolí, ale zaměříme se navíc i na jeho budoucnost. Budeme chtít od veřejnosti slyšet, jaké jsou její představy, jaké jsou problémy a potřeby místních obyvatel a co by mělo být součástí řešení území. Výstupy ze setkání budou jedním z podkladů pro přípravu zadání soutěže,“ říká náměstek Záruba.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Hradec Králové, Galerie cti, Koruna, monument, soutěž, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pár hodin bude v Hradci U Koruny setkání k proměně této lokality  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.