Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vedení hradecké nemocnice bude dál jednat s nespokojenými odboráři a lékaři

Vedení Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes uzavřenou dohodu na celostátní úrovní mezi nespokojenými lékaři, odbory, VZP a ministerstvem zdravotnictví přivítalo. Na odpoledne plánuje jednání se zástupci odborových organizací.

K tomu, jestli nespokojení lékaři FN HK už začali stahovat výpovědi z přesčasové práce, se vedení nevyjádřilo. Návrat k normálu nemocnice do konce roku vzhledem k organizaci práce, která je plánována na několik týdnů dopředu, neočekává.

Ve FN HK odvolalo souhlas s prací přesčas zhruba 400 nespokojených lékařů z celkového počtu 900. Nemocnice od 1. prosince částečně omezila plánovanou neakutní péči, akutní, centrovou a onkologickou péči nemocnice zajišťuje v plném rozsahu.

"Na dnešek plánované jednání se zástupci odborových organizací ve FN HK navazuje na uzavření dohody na celostátní úrovni. Budeme s nespokojenými odboráři a lékaři jednat o jejich požadavcích," řekl dnes v poledne vedoucí odboru komunikace Jan Špelda.

Zástupci lékařů, odborů, VZP a ministerstva zdravotnictví dnes v Praze podepsali finální dohodu o nárůstu odměn v nemocnicích od roku 2024. Lékaři, kteří podali od prosince výpovědi z přesčasové práce, by měli tyto výpovědi stáhnout.

Významnou zdravotní péči zajišťují v Královéhradeckém kraji také krajské nemocnice. Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. V krajských nemocnicích pracuje okolo 800 lékařů. Kraj v nich k 1. prosinci evidoval okolo 150 výpovědí z přesčasové práce. Také v krajských nemocnicích museli omezit neakutní plánovanou péči.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNHK

Štítky ČR, vláda, lékaři, odbory, nemocnice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, životopis Pávka na XTV načtený.Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, ziskovkářů kterých je asi 150000, Pandora daňových rájařů odkláněčů kterých je 300(v Izraeli 665 !) a rozdávají si metály. Více píšu ve vláknech diskusí.

Neděle, 10. prosince 2023, 07:09Odpovědět

Vedení hradecké nemocnice bude dál jednat s nespokojenými odboráři a lékaři  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.