Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžovat začne Pec, Vítkovice, Buková hora i Deštné

V Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji o víkendu začne naplno lyžařská sezona. Otevřou se další skiareály a sjezdovky. Lyžovat se začne v Peci pod Sněžkou i v Deštném v Orlických horách.

Největší krkonošský skiareál Špindlerův Mlýn zahájil sezonu v sobotu 2. prosince. Ve středu v areálu Medvědín otevřel další sjezdovky, na nichž leží kolem půl metru sněhu. Od pátku se bude ve Špindlerově Mlýně lyžovat i v areálech Svatý Petr, Hromovka a od soboty i na Horních Mísečkách.

Na sobotu ve špindlerovském Svatém Petru chystají tradiční SkiOpening se zábavním a hudebním programem. "V sobotu bude v provozu téměř celý areál. Oficiální zahájení sezóny se tak uskuteční za parádních podmínek, které jsme na horách už dlouho nezažili," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. V plné sezoně středisko nabízí téměř 30 kilometrů sjezdovek.

Krkonošský SkiResort Černá hora - Pec, který má od pátku 1. prosince v provozu areál na Černé hoře u Janských Lázní, zahájí v pátek sezonu v Peci pod Sněžkou. "Otevřeno bude v Peci 8,5 kilometru sjezdovek, šest vleků a dvě lanovky. Večerní lyžování na Javoru bude v pátek a v sobotu," uvedl SkiResort. Na Černé hoře, kde leží až metr sněhu, jsou nyní v provozu dvě lanovky a dva vleky a otevřeno je šest kilometrů sjezdovek. Na vrcholu Černé hory mají běžkaři upraveno asi deset kilometrů tratí. Ve střediscích Černý Důl a Velká Úpa Skiresort předpokládá zahájení lyžařské sezóny 16. prosince.

Areál Malá Úpa na hřebenech Krkonoš je v provozu od soboty. Ke kilometrové sjezdovce Pomezky areál o nadcházejícím víkendu přidá lyžování na sjezdovce Rennerovka. V pátek zahájí večerním lyžováním sezonu areál Mladé Buky u Trutnova, následně bude mít otevřeno denně.

Na tento víkend je naplánováno také zahájení sezony ve Vítkovicích Aldrově. Na lanovce Prezidentský expres i ve snowparku Jizerka probíhají poslední přípravné práce... Podmínky pro první letošní lyžování jsou jedny z nejlepších za poslední roky.

Středisko Říčky v Orlických horách, které bylo otevřené o minulém víkendu, do trvalého provozu vstoupí v pátek. "Otevřená bude modrá, červená a možná i černá sjezdovka. Na černé sjezdovce bude dle aktuálních podmínek probíhat technické zasněžování. Běžecké tratě připravíme opět na víkend," uvedli vlekaři z Říček.

V pátek zahájí sezonu i středisko Deštné v Orlických horách. Otevřena bude bude modrá sjezdovka Marta a čtyřsedačková lanovka v areálu Marta II.

Na hřebenech Krkonoš leží 40 až 70 centimetrů sněhu a platí nejnižší, první stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice. Na hřebeni Orlických hor leží asi 25 centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Hynek

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžovat začne Pec, Vítkovice, Buková hora i Deštné  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.