Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové má jiný informační systém. Ten původní fungoval od roku 1996

Fakultní nemocnice Hradec Králové dokončila přípravu nového Klinického informačního systému. Ten pomůže především v interní komunikaci a předávání informací o pacientovi napříč odděleními. Ten původní v nemocnici fungoval od devadesátých let a už nestíhal držet tempo s moderní medicínou. Nemocnice za něj zaplatila 94 milionů korun.

Původní téměř 30 let starý informační systém již nevyhovoval požadavkům moderní medicíny a bylo nutné jej nahradit novým softwarem. Pro všechny zaměstnance je to obrovská změna. Na nový systém bylo nutné proškolit tisíce lékařů a sester, a to za běžného provozu nemocnice,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel nemocnice Aleš Herman.  

V současné době systém obsahuje informace a dokumentace ke zhruba 1300 hospitalizovaným pacientům a také několik tisíc dat o ambulantních vyšetřeních. Tyto data si nyní mohou lékaři a vyšetřující personál prohlédnout na kterémkoli pracovišti. 

Systémem se Fakultní nemocnice Hradec Králové připravuje na novou legislativu, která bude nařizovat dokumentaci uchovávat v čistě digitální formě. „Výhodou je možnost připojovat ke zdravotnické dokumentaci obrázky, videa, dokumenty, zvukové záznamy či využívat načítání informací čtečkami, což přinese urychlení práce,“ vysvětluje ve zprávě hlavní uživatel projektu Miroslav Měšťan.  

Do vybraných dokumentů systém umožňuje nahlédnout i samotnému pacientovi. To vše s využitím e-identity.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Fakultní nemocnice Hradec Králové, informační systém, nemocnice, pacient, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové má jiný informační systém. Ten původní fungoval od roku 1996  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.