Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chodce se čtyřmi promile v krvi srazilo auto, muž je v kritickém stavu

Ke srážce auta a chodce došlo včera po setmění v obci Sadová. Postarší sražený muž je v kritickém stavu, v krvi měl 4 promile alkoholu. Seniorka za volantem alkohol nenadýchala. Příčinu nehody policisté šetří.

Fabia srazila chodce, který měl na sobě tmavé oblečení bez reflexních prvků. Záchranáři dvaapadesátiletého muže v kritickém stavu převezli do zdravotnického zařízení „V nemocnici se prvotním rozborem zjistilo, že měl muž 4 promile alkoholu v krvi,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Sedmdesátiletá řidička alkohol nenadýchala. Příčina nehody je v šetření.

K nehodě došlo včera večer krátce po sedmé v obci Sadová. Seniorka jela ve směru na Dohalice. Došlo k čelní srážce, náraz roztříštil přední sklo. Během dvanácti dnů jde již o třetího sraženého chodce na silnicích na Královéhradecku.

Policisté proto na chodce apelují, aby vždy udělali co nejvíce pro svou ochranu. „Noste reflexní oblečení nebo doplňky. Přecházejte silnici, až když dostanete přednost. Před vstupem do vozovky nejlépe navažte oční kontakt s řidičem. Nevstupujte do vozovky náhle," uzavírá Kormošová.

Foto Policie ČR

Štítky srážka, chodec, opilý, promile, reflexní prvky, seniorka, kritický stav, alkohol, havárie, Škoda Fabia, Dohalice, Královéhradecký kraj

Chodce se čtyřmi promile v krvi srazilo auto, muž je v kritickém stavu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.